miércoles, 30 de julio de 2008

Satyrus actaea.

Negra, palometa localment comuna, excepte en la part occidental, la seua variació molt marcada respecte als dibuixos ràfecs, marró molt fosc o negre, les femelles en marró mes pàl·lid, encara que les bandes pàl·lides discal i romanen conspícues i els punts blancs més xicotets.
El seu hàbitat; en pendents herbosos seques a baixa altitud entre roques i mala herba amb arbores dispersos.
Imatge realitzada en l’acabe de Banyeres,``naixement del riu Vinalopó´´.

sábado, 26 de julio de 2008

Lobata con presa.

La seua efectivitat és letal, en esta imatge se la pot apreciar amb que magnifica mestria deixa la seua presa immòbil i després l’emmagatzema fins a la seua hora.

Argiope lobata ``loba´´

Argiope lobata una depredadora insaciable , amb la seua magnifica tela atrapa les seues preses sense deixar-los opció a escapar, és tan eficaç que tan sols tocar la tela ja no poden retrocedir.
Igual que la seua cosina pròxima l’aranya tigre´´ són molt abundants en estos termes.
Imatge realitzada en el Paratge Natural de la Font Amarga.

Leptotes pirithous sobre Limonium mansanetianum.

Una de les palometes mes xicotetes que hi ha en el nostre territori posada en una de les plantes més apreciades del Paratge natural de la Font Amarga ``Limonium mansanetianum´´només se la pot trobar en un entorn de 3 o 4 Km del nostre paratge.
Leptotes pirithous `` Gris estriada ´´ el seu hàbitat és divers , en mala herba seca i càlida, àrees cultivades, etc....
s’han trobat larves amb coloració des de blanc pur fins a verd fosc.
Diapausa incerta, no ha aconseguit induir-se en captivitat, estatus de resident en N i E mediterrani, incert , la presència en S d’europa podria dependre de les migracions des de N d’África.

jueves, 24 de julio de 2008

Copula de Agapanthias.

Estos insectes se li pot identificar amb facilitat per les seues inconfusibles antenes , solen posar-se entre les branques de qualsevol classe de planta,como bé es pot observar esta posa és prou habitual a principis d’estiu que comencen a procrear.
La imatge esta realitzada en el Paratge Natural de la Font Amarga.

lunes, 21 de julio de 2008

Argynnis adippe.

El seu hàbitat és en zones arbustives seques i herboses, clars en bosc obert.
Com a larva ja formada dins de l’ou. Pupa en tiges de plantes robustes prop del sòl.
La seua dimensió ens causa curiositat , al ser d’una envergadura que bota la vista.

Carcharodus alceae.

També coneguda com Piquitos Castanya,como tantes belleses, esta com bé poden observar el seu contrallum li dóna quelcom especial a la imatge,un joc de llums que li afavorix.
Esta espècie esta molt espandida per la part del mediterrani , sol veure’s en zones molt extenses de flors com a praderies i marges bé herbosos.

domingo, 20 de julio de 2008

Borraja `` Borago officinalis ´´.

Planta anual, de 15-70cm d’alt, quelcom punxant, vellosa, fort.
Tija recta, per dalt ramificat.
Fulls amb porques, les inferiors en roseta, ovals-lanceolades en un pecíol alat estret de fins a 20cm de llarg i 4 cm d’ample les superiors alternades, sensibles, reduint la seua dimensió gradualment.
Flores inclinades en pèndols de fins a 3 cm de llarg arquejats en xanglots fluixos ramificats.
Calze de 8-15 mm de llarg , dividit en 5 parts quasi fins a la base.
Colora de 2-3 cm d’ample amb tub blanquinós molt curt i 5 pètals blaus brillant, rarament blancs, estesos.
Estams àmpliament excel·lents, antenes empurpura negres juntes formant un con, 4 núculas, longitudinalment ovals de fins a 1 cm de llarg, berrugoses, marrons, s’utilitza com a espècia.

miércoles, 16 de julio de 2008

Pontia daplidice..

També amb el nom ``blanquiverdosa´´ molt abundant en esta zona de la ribera revolejant per praderies, marges i zones humides i rocoses.
Es distingix molt bé pel seu dors blanquinegro i quan esta parada es li vee la part de baix verdós, imatge realitzada en el paratge natural de la font amarga el 16/07/08.

sábado, 12 de julio de 2008

Muscicapa striata. 12/07/2008.

Papamosques gris,una de les aus que ens visiten a la primavera per a niar i a finals d’estiu torna a l’Africa.
Esta femella a aconseguit una niuada de tres pollets preciosos que prompte es llançaren al vol, d’açò esperem que sobrevisquen tots però per desgràcia tenen tants predadors que tant de bo poguera ser així.
He portat un seguiment des que vaig trobar el niu amb els seus huevecillos fins que esperar que cresqueren i fer-los unes quantes fotos com esta, com heu de saber són molt sensibles i no cal molestar-los molt, jo tansolo estube 25 minuts i en eixe temps els seus pares van fer mes de 10 viatges per a donar-los de menjar, si ells hagueren detectat la meua presència m’hauria d’haver anat immediatament perquè no perillara la seua vida, espere que tots els que vegen esta imatge la disfruten contemplant-la i saber quelcom d’estes aus.