domingo, 31 de agosto de 2008

Tulipan silvestre.

Viu en zones de matolls de muntanya mitges i altes.
Florix de Març a Maig.
En els sabinares també pot veure’s Al Juny i a una altitud de 2.400 metres.
Família : Liliaceae.
Genere : Tulipa.
Espècie : Sylvestris.
NOM.Cient. : Tulipa sylvestris.
Nom : Tulipa silvestre.

sábado, 30 de agosto de 2008

Paseo al amanecer.

Platja de Daimús prop de Gandia,esta realitzada el 21/08/008 a les 6:00h. eixe dia m’alce molt prompte i em vaig dir ,baig a passejar per la platja i em porte la camera ,al veure estes persones tan concentrades en el seu passeig em va donar per fer-los fotos i açò és el que aixi.

lunes, 11 de agosto de 2008

Presa de tous.

Magnifique lloc per a passejar,pescar,banyar-se , etc.....
Però el record del La Pantanada de Tous va ser la inundació que el 20 d’octubre de 1982 va afectar la conca del Xúquer, produint-se pluges torrencials en la resta de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia.

El 19 d’octubre van començar les primeres pluges d’entitat al llarg de la costa mediterrània, a causa de la quasi estrangulació d’un fort tàlveg en altura sobre la península, la interrupció del flux de vents de l’oest i la formació d’una zona depresionaria al nord d’Alger. La nit del 19 al 20 d’octubre es va formar un impressionant complex convectivo de mesoescala que va romandre pràcticament estàtic sobre el llevant, provocant un autèntic diluvi que es va prolongar al llarg del dia següent

Les pluges van superar els 100 mm en la major part de la conca del Xúquer i els 600 mm en una àrea de 700 km² aigües dalt del pantà. Açò va causar una gran afluència d’aigua, i a causa de la deficiència dels murs i davant de la impossibilitat d’obrir les comportes, a causa d’una sèrie de fallades humanes com la falta de personal qualificat en situacions d’elevat risc, la presa de Tous va començar a desbordar-se. A pesar d’aconseguir finalment obrir les comportes, com el cabal entrant era molt major que el que podia eixir, es vi baix a les 19:15h del 20 d’octubre, originant una crescuda de 16.000 m³/s, la major en els registres a Espanya, arrasant les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa.

En les poblacions més immediates al pantà, com Gavarda, Beneixida o Sumacarcer, l’aigua va arribar als huit metres d’altura i la majoria de les cases van acabar amb greus deficiències estructurals provocades per la violència i la força de l’aigua; a causa d’esta situació, i amb la intenció de protegir als pobles amb més risc de futures avingudes, es van traslladar els nuclis urbans en qüestió a zones més elevades. En el cas de Beneixida només es conserva l’església del poble. En ciutats com Carcaixent o Alzira es van superar els 4 metres, l’aigua arribava al primer pis d’altura en alguns barris i la població va haver de refugiar-se en les muntanyes pròximes. Els morts van superar els 30 i els danys materials van ser molt quantiosos.

lunes, 4 de agosto de 2008

Caballito del diablo.``calopteryx haemorrhoidalis´´

Estos meravellosos insectes volants se’ls pot trobar prop dels rius , tolles, pantans, séquies, etc...
Hi ha de moltíssimes grandàries i colors, són molt confiats i fàcils de fotografiar, solen posar prop de l’aigua en branques llargues i forts.
Imatge realitzada a Banyeres, naixement del riu Vinalopó.